Kumordzi: Foto's in de kleedkamer moeten tonen wat de bekerfinale teweeg brengt

Kumordzi: "Foto's in de kleedkamer moeten tonen wat de bekerfinale teweeg brengt"

Gepubliceerd: dinsdag 2 februari 2016 om 16:12di 02-02-2016 om 16:12

Peter Maes kan dinsdagavond tegen Standard niet rekenen op zijn duo Kabasele-Dewaest en moet zijn verdediging herschikken. Eén van de mogelijkheden is Wilfred Ndidi een lijn naar achter trekken. Dat zou betekenen dat er een plek vrij is op het middenveld. De kans is daarom reëel dat Bennard Kumordzi (30) na lange afwezigheid aan de aftrap komt.

“De coach kan op mij rekenen. Ik ben er klaar voor”, aldus Kumordzi, die ook in de verdediging uit de voeten kan, in Het Belang van Limburg. “Het is intussen twee jaar geleden dat ik nog eens als verdediger werd uitgespeeld. Recent speelde ik bij de beloften in Sint-Truiden wel nog eens centraal naast Wouters. Op training speel ik ook regelmatig in de defensie. Aan de coach de keuze.”

Kumordzi liep zestien maanden geleden een beenbreuk op. Het zou de eerste basisplek sinds lang betekenen voor de Ghanees, die Genk in 2013 de Beker van België bezorgde. In de finale kopte hij de Limburgers zes minuten voor affluiten op voorsprong tegen Cercle Brugge. Genk haalde het uiteindelijk met 0-2.

Kumordzi denkt nog vaak terug aan die bewuste avond in het Koning Boudewijnstadion. "Die avond in Brussel was één van de mooiste momenten in mijn carrière. Ook nu leeft de beker enorm in de spelersgroep. Zeker bij de spelers, die de bekerfinale van toen hebben meegemaakt. Om de jongeren te laten zien wat zo'n bekerfinale teweeg brengt hebben we in de kleedkamer foto's opgehangen van de finale tegen Cercle."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws