Bij Bayern heeft iedereen het over die twee en niet meer over Robben

"Bij Bayern heeft iedereen het over die twee en niet meer over Robben"

09-11-2015 16:27

Mario Gomez was tot 2013 spits van Bayern München, maar wordt momenteel door Fiorentina verhuurd aan Besiktas. De doelpuntenmachine ziet dat er een groot verloop is in de voetballerij, onder meer bij zijn oude club Bayern. Daar ziet hij dat er steeds minder aandacht uitgaat naar Arjen Robben.

"Bij Bayern heeft iedereen het over Douglas Costa en Kingsley Coman en niet meer over Franck Ribery en Robben. Ik vind dat een beetje oneerlijk, maar het gaat om voetbal op het allerhoogste niveau. Spelers zijn blijkbaar snel vergeten en vervangbaar", aldus Gomez in gesprek met Kicker.

"Dat ik Bayern in 2013 verliet, was voor mij een bewuste keuze. Ik had enkele geweldige aanbiedingen liggen", aldus de spits, die naar verluidt ook naar Atletico Madrid kon. "Toen ik de Champions League-finale van 2014 zag tussen Real Madrid en Atletico, dacht ik wel even dat ik de verkeerde keuze had gemaakt. Maar dat zou niet fair zijn naar Fiorentina."

"Bij Fiorentina gingen veel dingen niet goed, dat is waarom ik nu ook bij Besiktas zit. De coach Paulo Sousa wilde me behouden, maar ik moest wat veranderen. In de zomer lag er ook een goede optie uit Engeland, maar ik wilde naar een club toe waar ik honderd procent nodig was en waar ik succesvol kan zijn. Ik wil meer titels en bij Besiktas voel ik dat we alles kunnen winnen, zoals bij Bayern."