Ex-speler Standard komt weer even terug naar België

Ex-speler Standard komt weer even terug naar België

Gepubliceerd: woensdag 18 maart 2015 om 15:06wo 18-03-2015 om 15:06

Vanavond nemen de U19 van Anderlecht het op tegen de U19 van FC Porto in de kwartfinale van de Youth League. Bij FC Porto zit er een opvallende naam in de selectie: Tony Djim. Djim is een 18-jarige vleugelspits die zijn opleiding genoten heeft bij Standard en tevens in het bezit is van een Belgisch paspoort.

Tony Djim is geboren in Centraal-Afrika, maar verhuisde op tweejarige leeftijd naar ons land. "Mijn vader (Luciano Djim, red.) ging bij Charleroi voetballen, daarom verhuisde hij naar België en heel mijn familie is hem gevolgd", vertelt Tony Djim aan La Dernière Heure.

Samen met zijn oudere broer genoot hij zijn opleiding bij CS Wezet, daarna stroomden de twee door naar Standard. Luciano D'Onofrio zorgde afgelopen zomer voor de transfer van de twee broers naar Porto. Zijn oudere broer, Célestin is ondertussen al uitgeleend aan de Portugese tweedeklasser SC Freamunde. Tony daarentegen is enkele weken geleden opgenomen in de A-kern van FC Porto.

Ondertussen heef Gert Verheyen hem al oproepen voor de nationale U19. "Ik wil mijn Afrikaanse roots zeker ooit opzoeken, maar ik voel me wel een echte Belg", verteld Tony Djim. De jonge vleugelsspeler zal zich vanavond ongetwijfeld willen tonen in eigen land, maar daarvoor moet hij wel opboksen tegen Leonardo. De Colombiaanse spits scoorde al vijf van de acht doelpunten voor Porto in de Youth Leauge en is dus stevige concurrentie. Tony Djim mocht voorlopig naar maar 69 minuten spelen in de Youth League.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws