Vermeeren: ''Ik had mijn selectie voor Rode Duivels niet zien aankomen''

Vermeeren: ''Ik had mijn selectie voor Rode Duivels niet zien aankomen''

6 juni om 10:45

Arthur Vermeeren maakt deel uit van de EK-selectie van Domenico Tedesco. Naar eigen zeggen was dat niet wat de voormalige middenvelder van Antwerp had verwacht. Vermeeren legde uit waarom.

Voor Vermeeren was een EK-avontuur een verrassing. ''Ik had mijn selectie niet zien aankomen. Ik hoopte dat ik erbij was, maar wist ook wel dat het moeilijk ging zijn aangezien ik het hele seizoen op de bank was'', vertelde Vermeeren aan Het Laatste Nieuws.

Vermeeren sprak over zijn ontwikkeling in Spanje. ''Ik heb het afgelopen half jaar enorm bijgeleerd op mentaal vlak, maar heb ook heel hard gewerkt in Atletico. Nu moet ik zorgen dat ik meer zal spelen in de toekomst'', zei Vermeeren.

De middenvelder heeft geen spijt van zijn keuze voor Atlético Madrid. ''Het was een transfer met oog op de toekomst, en het is ook gezegd geweest dat ik minder ging spelen. Ik had meer minuten kunnen maken, maar dat is de keuze van de coach en dat respecteer ik'', aldus Vermeeren.

Vermeeren maakte op 13 oktober zijn debuut voor de Rode Duivels tegen Oostenrijk (2-3 winst). Tot nu toe heeft de Rode Duivel 4 interlands gespeeld.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.