Axel Witsel sprak over 'debuut' na jaar afwezigheid Rode Duivels

Rode Duivel Witsel: ''Het voelde vreemd na meer dan een jaar afwezigheid''

6 juni om 10:25

Axel Witsel had het misschien niet verwacht, maar de verdediger stond toch weer in het shirt van de Rode Duivels. Witsel sprak over zijn ervaring om weer namens België op het veld te staan.

Het feit dat Witsel zich weer bij de Rode Duivels voegde, bracht emoties met zich mee. ''Het was erg emotioneel om dit shirt weer aan te trekken. Het voelde vreemd na meer dan een jaar afwezigheid'', vertelde Witsel volgens DH Les Sports.

Voor Witsel voelde het bijna als een debuut. ''Voor mijn eerste training had ik het gevoel alsof ik voor het eerst in de groep was. Maar ik vond mijn ritme terug, en we behaalden een mooie overwinning, ook al was de tweede helft lastig, wat wel normaal is met alle wissels die in de rust werden gemaakt'', zei Witsel.

Witsel was een deel van de wedstrijd aanvoerder. ''Ik heb er niet om gevraagd, Kevin gaf me de aanvoerdersband tijdens de rust, maar het is niet belangrijk voor mij; je hoeft de band niet te dragen om een leider te zijn'', aldus Witsel.

Voor Witsel was de wedstrijd tegen Montenegro zijn 131e interland. In totaal wist de Rode Duivel 12 keer het doel te treffen.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.