Xavi snoeihard: 'Barça moet verbeteren om volgend jaar wel te concurreren'

Xavi snoeihard: 'Barça moet verbeteren om volgend jaar wel te concurreren'

4 mei - 23:55

Xavi is zwaar gefrustreerd na de nederlaag van FC Barcelona tegen Girona. Niet alleen kroonde Real Madrid zich daardoor tot kampioen, Blaugrana wordt op de ranglijst ook voorbij gestoken door de Catalaanse rivaal.

Xavi was na afloop hard voor zijn spelers. Barça gaf in de tweede helft een 1-2 voorsprong uit handen en verloor met 4-2. "We verloren de controle door enorme fouten, die niet mogen gebeuren", analyseerde het clubicoon na afloop. "Het overkomt ons steeds weer. We moesten de wedstrijd beslissen, maar we hebben het weggegeven. Het was een kopie van het spel bij Real Madrid (3-2)."

Xavi zag aartsrivaal Real Madrid met overmacht kampioen worden. "We moeten volgend jaar veel veranderen om te kunnen concurreren", oordeelt hij hard. "Vandaag ben ik triest en teleurgesteld. We hebben beide kanten van de medaille gezien. We waren uitstekend tot de zestigste minuut, maar wat daarna gebeurde is een samenvatting van het seizoen: het gebrek aan effectiviteit doet ons de das om. We komen makkelijk tot kansen, maar missen stootkracht."

Daarmee was Xavi nog niet uitgeraasd. "De flagrante fouten die volgden komen niet overeen met de kwaliteit van de spelers en deze club. Elke tegenslag komt enorm hard aan bij ons. Het is jammer. In elke negatieve situatie bezwijken we. Het zijn specifieke fouten. We hebben alle vertrouwen aan de spelers gegeven, maar op deze manier is het heel moeilijk. Het is ook een gebrek aan volwassenheid. Ik hoop volgend jaar beter te kunnen concurreren, want dit is praktisch onmogelijk. Je ziet het niet op het scorebord terug wanneer we eigenlijk superieur zijn. We hadden de controle tegen Real en Girona, maar we laten ze ontsnappen."

"Ik ben erg boos en teleurgesteld. Ik ben een Culé... Na dit seizoen zullen we bespreken wat we kunnen en willen doen. We zullen er alles aan doen om voor de prijzen te spelen", besluit Xavi.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.