Kapitein Vanaken na Fiorentina – Club Brugge: “Overleven na domme rode kaart”

Kapitein Vanaken na Fiorentina – Club Brugge: “Overleven na domme rode kaart”

2 mei - 23:22
3

Hans Vanaken, de kapitein van Club Brugge, verloor met Blauw-Zwart met 3-2 op bezoek bij Fiorentina in de heenmatch van de halve finale van de Conference League. Vanaken blikt terug op de gehele match en de rode kaart van Raphael Onyedika.

Vanaken blikt terug op het laatste half uur waarin Club Brugge een 2-2 stand verdedigde met 10 man tegen Fiorentina. “Laatste half uur was het overleven na die domme rode kaart. De eerste gele kaart heeft hij misschien niet gezien. Op 60 meter van je goal een tackle op de lijn daar, dat is niet nodig. Dan maak je het je ploeg moeilijk”, deelt Vanaken aan Sporza.

Vanaken baalt van de nederlaag, maar ziet genoeg kansen in de returnmatch voor Club Brugge tegen Fiorentina. “Jammer genoeg valt de bal er in de 91e minuut nog in. Aan de andere kant hebben we nog alles om voor te spelen thuis. 3-2 is zeker te doen. Uiteindelijk ga je er toch thuis voor om doelpunten te maken”, aldus Vanaken.  

Vanaken vertelt waarom Club Brugge niet in het gewenste spel kwam tegen Fiorentina. “Het is moeilijk om direct na de match juist te analyseren. Ik denk dat zij heel hoog druk zetten. Net als Genk een klein beetje deed. We konden nu moeilijk aansluiten, zij kunnen gewoon goed voetballen en hebben de kwaliteiten. We moeten goed kijken hoe we dat moeten doen volgende week”, vertelt Vanaken.

Vanaken sluit als volgt af na Fiorentina – Club Brugge. “Ik denk dat we zelf ook wel heel efficiënt waren, hebben zelf verder weinig kansen gehad behalve die van Ferran Jutgla. We hebben alles gegeven om die 2-2 vast te houden, jammer genoeg niet gelukt. We hebben een doelpunt in te halen, we moeten proberen de draad op te pikken van de afgelopen weken. Hopelijk kunnen we dit met onze toeschouwers rechtzetten”, besluit Vanaken.