De Ketelaere droomt van Europese finale: 'Basisplek voor hem tegen Marseille'

De Ketelaere droomt van Europese finale: 'Basisplek voor hem tegen Marseille'

2 mei - 09:50

Terwijl de meeste Belgische ogen donderdagavond op Club Brugge in de Conference League gericht zijn, proberen in de Europa League enkele Belgen eveneens een optie te nemen op de finale. Naast Romelu Lukaku, Mile Svilar (allebei AS Roma) en Noah Mbamba (Bayer Leverkusen) hoort Charles De Ketelaere daarbij.

Het Brugse jeugdproduct zal weinig tijd hebben om voor zijn ex-club te supporteren, aangezien hij donderdagavond zelf vol aan de bak moet. Enkel Olympique Marseille staat nog tussen Atalanta Bergamo en de finale van de Europa League. De Ketelaere krijgt volgens Football Italia een basisplaats. Samen met Gianluca Scamacca moet hij voor doelpunten zorgen in het Stade Vélodrome.

Bij de thuisploeg loopt met Chancel Mbemba (ex-Anderlecht) nog een oude bekende van het Belgische voetbal rond. Marseille rekent in de eerste plaats op talisman Pierre-Emmerick Aubameyang, voorlopig topschutter in de Europa League met tien treffers, drie meer dan eerste achtervolger Lukaku. De kans bestaat dus dat in de finale in Dublin straks twee Italiaanse ploegen met twee Belgische spitsen tegenover elkaar staan.

Vermoedelijke basiself van beide ploegen:

Marseille (3-5-2): Pau Lopez; Murillo, Balerdi, Mbemba; Clauss, Veretout, Kondogbia, Harit, Luis Henrique; Aubameyang, Moumbagna.

Atalanta (3-4-1-2): Musso; de Roon, Djimsiti, Kolasinac; Zappacosta, Ederson, Pasalic, Ruggeri; Koopmeiners; Scamacca, De Ketelaere.