Lommel sleept overwinning over de streep, Zulte Waregem baalt

1 mei - 21:50 Laatste update: 21:55
4

Lommel en Zulte Waregem namen het tegen elkaar op in de Promotie Play-Offs. De heenwedstrijd eindigde op een 1-1 gelijk. In eigen huis wist Lommel een 1-0 zege over de streep te trekken.

De eerste helft werd zonder doelpunten afgesloten. De grootste kans kwam op naam van Jelle Vossen, maar de spits van Zulte Waregem zag zijn poging op de paal. In de tweede helft werd een doelpunt van diezelfde Vossen afgekeurd door voorafgaand offside van Ndour.

Tien minuten voor tijd was het Lommel dat op voorsprong kwam. Een hoekschop werd van dicht tegen de netten gekopt door De Wolf. De eindstand bleef uiteindelijk bij 1-0 voor Lommel waardoor de Limburgse club een finaleticket tegen Deinze beet heeft.

In de finale strijden Deinze en Lommel (heen en terug) voor een ticket tegen de nummer twee van de Degradatie Play-Off van de Jupiler Pro League. Voorlopig is dat RWDM. Kampioen Beerschot en Dender zijn al zeker van promotie naar de Belgische hoogste klasse.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.