Degryse: 'Het is niet fair dat Club Brugge weer kan meedoen voor de titel'

Degryse: 'Het is niet fair dat Club Brugge weer kan meedoen voor de titel'

27 april - 18:15 Laatste update: 18:20
41

Club Brugge kende een moeilijke reguliere competitie, maar zit in de Play-Offs volledig in de flow. Het blijft punten sprokkelen en is nu plots één van de grote titelkandidaten. Niet correct, oordeelt Marc Degryse.

Union SG leek dit seizoen niet af te stoppen en begon aan de Play-Offs met een flinke voorsprong. Die zag het echter gehalveerd worden, waardoor de concurrentie (waaronder Club Brugge) weer mocht hopen. Nu vindt Degryse dat toch niet helemaal correct.

"Union had na de reguliere competitie negentien punten meer dan Club, maar blauw-zwart doet nu wel vol mee voor de titel. Eigenlijk is het ‘zottigheid’ dat dat kan. Niet fair, niet correct", oordeelt Degryse bij Het Laatste Nieuws.

Voor Degryse is het dan ook duidelijk dat de puntendeling in de nabije toekomst nu wél moet verdwijnen. "Wat mij betreft moeten we naar een competitie met zestien en Champions’ Play-Offs met vier clubs en zonder halvering van de punten", besluit hij.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.