Kapitein en clubicoon neemt na 19 jaar afscheid van bekerwinnaar Athletic Bilbao

Kapitein en clubicoon neemt na 19 jaar afscheid van bekerwinnaar Athletic Bilbao

24 april - 18:44

Iker Muniain neemt na dit seizoen afscheid van zijn club Athletic Bilbao. De 31-jarige aanvallende middenvelder speelde tot nu toe zijn gehele carrière voor de Basken. Woensdagochtend maakte hij bekend te gaan vertrekken bij zijn jeugdliefde.

Muniain kwam op twaalfjarige leeftijd terecht in de jeugdopleiding van Bilbao en debuteerde op 30 augustus 2009 bij de hoofdmacht. Sindsdien speelde hij 557 wedstrijden voor Bilbao en werd hij aanvoerder van de Basken. Hij groeide uit tot een waar clubicoon, maar na dit seizoen komt er een einde aan zijn contract bij Bilbao. Muniain is na José Ángel Iribar (614 wedstrijden) de speler met de meeste optredens bij Bilbao op zijn naam.

Muniain raakte gaandeweg dit seizoen zijn basisplaats kwijt bij de huidige nummer vijf van La Liga. Hij mocht tijdens de gewonnen Copa del Rey-finale tegen Real Mallorca invallen in de extra tijd. Muniain kreeg wel de eer om de beker in ontvangst te nemen. Het betekende zijn derde trofee met Athletic Bilbao; eerder won hij de Spaanse Supercup in 2015 en 2021.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Athletic Club (@athleticclub)