'Als Ten Hag bij Man United aanblijft, zal hij een kwart loon moeten inleveren'

'Als Ten Hag bij Man United aanblijft, zal hij een kwart loon moeten inleveren'

24 april - 14:33

Erik ten Hag zal een fors deel van zijn salaris moeten inleveren als hij zich met Manchester United niet weet te plaatsen voor de Champions League. Volgens ESPN betreft het een salarisverlaging van wel 25 procent.

Ten Hag beleeft een teleurstellend seizoen met Manchester United, al bereikte hij wel met de hakken over de sloot de FA Cup-finale. In de Premier League staan The Mancunians slechts zevende. De achterstand op de vierde plaats, die toegang geeft tot de Champions League, is liefst zestien punten.

Daardoor kan Ten Hag zich opmaken voor een forse salarisverlaging, weet ESPN. Het is echter de vraag of de Nederlandse manager überhaupt mag aanblijven. Naar verluidt is de nieuwe eigenaar, Sir Jim Ratcliffe, de opties al aan het verkennen. Onder meer de namen van Gareth Southgate (Engeland), Roberto de Zerbi (Brighton), Thomas Frank (Brentford) en Gary O'Neil (Wolverhampton Wanderers) zouden rondzingen op Old Trafford.

De clubleiding heeft de knoop desondanks nog niet doorgehakt. Op dit moment wordt Ten Hag nog gewoon betrokken in de plannen voor het nieuwe seizoen. De ex-coach van Ajax heeft nog een contract tot medio 2025.

De Engelse media pleitten na de ontsnapping tegen Coventry City in de halve finale van de FA Cup al voor het ontslag van Ten Hag. Daar was de Nederlandse manager niet van gediend. "Beschamend", noemde hij de kritiek.