Blessin erkent druk tegen Antwerp: Twee belangrijkste matchen van het seizoen

Blessin erkent druk tegen Antwerp: "Twee belangrijkste matchen van het seizoen"

24 april - 14:00
5

Sinds de start van de Champions' Play-Off verkeert Union Saint-Gilloise in vrije val. Na afgelopen weekend staat het pas derde, al ligt de eerste plek van RSC Anderlecht nog altijd binnen handbereik. Dan heeft Union wel dringend een zege nodig. Het tweeluik tegen Royal Antwerp FC moet daarvoor zorgen. Alexander Blessin gaat de druk niet uit de weg.

Na een nul op twaalf dreigt de titel (nog maar eens) door de handen van Union te glippen. Op papier ziet het er evenwel niet dramatisch uit, met slechts drie punten achterstand op de koploper én het voordeel van het sterretje in de stand. Meer nog dan de rekenkundige waarheid speelt echter de mentale realiteit. Na vier nederlagen op rij zit Union aan de grond. Tegen Antwerp is het ofwel opveren, ofwel de boeken definitief sluiten."Het zijn de twee belangrijkste matchen van het seizoen", geeft Blessin grif toe op zijn persconferentie, opgetekend door Het Laatste Nieuws.

Ter voorbereiding liet de Duitser zijn spelersgroep enkele video's bekijken. "Eentje over Manchester City - de serie die op Netflix te zien is. Zij verloren op een bepaald moment ook een paar wedstrijden op rij", vertelt Blessin. Daarmee wilde hij aantonen dat elke topclub wel eens door moeilijke momenten moet spartelen, zelfs City.

De tweede video ging over ... Michael Jordan. "Daarin zegt hij: ‘Ik heb in mijn leven vaak gefaald. Net daarom ben ik geslaagd’. Die boodschap wilde ik meegeven aan de spelers", legt Blessin uit. De Amerikaanse basketbalsensatie moet de Union-kern één les leren. "Het is niet belangrijk als je faalt, het is van belang hoe je ermee omgaat."

Amateurpsycholoog
Waar loopt het nu eigenlijk mis bij Union? Blessin tracht de vinger op de wonde te leggen. "Als je het vertrouwen niet hebt, denk je te veel na", analyseert hij. Heeft hij zich plots laten omscholen tot een psycholoog? "Misschien een amateurpsycholoog", moet Blessin lachen om de vraag. "Weet je: als de spelers in de modder zitten, moet je ze er proberen uit te trekken."