'FC Bayern wil middenvelder, noodlijdend FC Barcelona hoopt op miljoenen'

'FC Bayern wil middenvelder, noodlijdend FC Barcelona hoopt op miljoenen'

19 april - 21:12
1

Bayern München heeft de interesse in Frenkie de Jong nieuw leven ingeblazen. De Duitse grootmacht overweegt komende zomer aan te kloppen bij FC Barcelona voor de Oranje-international. Dat meldt Relevo.

De Jong werd in het verleden al meermaals in verband gebracht met een vertrek bij FC Barcelona. De middenvelder heeft zelf altijd laten weten dat hij op zijn plek zit bij de Catalanen. Toch overweegt Bayern München een bod neer te leggen bij de Spaanse topclub. De Jong heeft nog een contract tot medio 2026 bij Barça.

Barça wil ook deze zomer luisteren naar aanbiedingen voor de spelverdeler. Joan Laporta en co. hopen een bedrag tussen de zestig en zeventig miljoen euro te vangen voor de Oranje-international. De club verkeert nog altijd in financieel zwaar weer. Een verkoop van De Jong zou 'de helft van de problemen oplossen'. Na Robert Lewandowski is de middenvelder de best betaalde speler bij Barça.

In eerdere transferperiodes werd De Jong al gelinkt aan een vertrek naar Der Rekordmeister. Ook Manchester United heeft meermaals geprobeerd de middenvelder over te nemen. De Jong maakte in 2019 de overstap van Ajax naar FC Barcelona. De Catalanen betaalde 85 miljoen euro voor de rechtspoot.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.