Invaller De Ketelaere en geblesseerde Lukaku naar de halve finales

18 april - 23:21
1

Liverpool is er niet in geslaagd om wéér een bizarre comeback neer te zetten. The Reds hebben slechts met 0-1 gewonnen bij Atalanta BergamoAS Roma stoot ook door naar de halve finale van de Europa League.

Atalanta Bergamo-Liverpool
Na de 0-3 nederlaag op Anfield moest Liverpooliets bijzonders neerzetten om de Italianen uit te schakelen. Na een rake strafschop van Mohamed Salah leek het even een magische avond te worden voor The Reds, maar een vervolg bleef uit.

Salah kreeg in de tweede helft een levensgrote kans op de 0-2, maar verzuimde te scoren. Zo hielden de Italianen stand. Charles De Ketelaere mocht invallen.

Door de uitschakeling komt er een einde aan het Europese avontuur van Jürgen Klopp met Liverpool. De Duitse succescoach vertrekt na dit seizoen bij The Reds met 'slechts' een Europese prijs op zak: de Champions League.

AS Roma-AC Milan
AS Roma won Milaan al met 0-1 van AC Milan en moest dus enkel standhouden om zich te plaatsen voor de halve finale. Toch kozen de Romeinen vol voor de aanval in de openingsfase. In de twaalfde minuut was het Gianluca Mancini die op aangeven van Lorenzo Pellegrini zijn ploeg op 1-0 zette. Tien minuten later verdubbelde Paulo Dybala de score. Aan de basis van de tweede treffer lag Romelu Lukaku, die bij de actie geblesseerd uitviel.

In de 31e minuut moest Roma met tien man verder na een flinke zaag van Zeki Çelik op Rafael Leao. De Turk moest inrukken met een directe rode kaart. In de tweede helft moest invaller Tijjani Reijnders het tij keren, maar ook de middenvelder van Oranje kon de uitschakeling van AC Milan niet voorkomen. In de slotfase scoorde Mattia Gabbia nog de 2-1, maar écht spannend werd het niet meer. Net als vorig jaar is Roma één van de vier ploegen in de halve finale van de Europa League.