Riemer ziet slechts één smetje op zinderende avond: Geen intentie bij Debast

Riemer ziet slechts één smetje op zinderende avond: "Geen intentie bij Debast"

14 april - 22:44
16

Op speeldag drie van de Play-Offs is de jager (voorlopig) al geslaagd in zijn opzet. RSC Anderlecht heeft de leidersplek van Union Saint-Gilloise overgenomen dankzij een 2-1-zege in de onderlinge stadsderby. Brian Riemer ging volledig uit de bol na het laatste fluitsignaal en glunderde in zijn interview na de wedstrijd nog na.

De Deen voelde zich niet te beroerd om toe te geven dat hij bijna uit zijn vel sprong van de zenuwen. "Het was stressvol, maar nu voelt het geweldig", tekende Sporza uit zijn mond op. Riemer had zich eerder al wel eens openlijk vragen gesteld bij het Belgische competitieformat, maar die zijn als sneeuw voor de zon verdwenen."Wat een wedstrijd, hiervoor bestaan de Play-Offs. Ik heb heel wat hartkloppingen gehad."

Die hartkloppingen situeerden zich vooral rond minuut 60, toen Zeno Debast rood kreeg voor een vermeende elleboogstoot. Anderlecht viel met tien, maar trok uiteindelijk dus toch aan het langste eind. Riemer kon de keuze van de scheidsrechters maar moeilijk begrijpen. "Die rode kaart van Zeno? Het is duidelijk dat er een contact was, dat zag je aan de wonde bij Nilsson. Maar in de herhaling zag ik geen enkele intentie bij Zeno om hem te raken." In zijn ogen was het dan ook een strenge beslissing.

Hoewel Anderlecht dus met een mannetje minder te staan kwam, behield Riemer het vertrouwen op een goede afloop. "Ik was er behoorlijk van overtuigd dat we een punt over de streep zouden trekken, omdat ik weet dat we sterk zijn in het lage blok." Uiteindelijk deed zijn ploeg dus meer, want dankzij invaller Francis Amuzu kaapte paars-wit de volle buit nog weg. Daardoor telt het nu drie punten voorsprong op de stadsgenoot in de stand.