Late treffer Dari bezorgt Charleroi drie gouden punten in strijd om het behoud

14 april - 17:59 Laatste update: 18:14
5

Sporting Charleroi heeft een gouden zaak gedaan in de strijd om behoud. Het leek lang op weg naar een gelijkspel tegen KV Kortrijk, maar dankzij een laat doelpunt van Dari pakte het toch nog een driepunter: 1-2.

Charleroi domineerde in het begin van de partij, maar slaagde er niet in kansen te benutten. Kortrijk begon zwak, maar verbeterde geleidelijk. Vlak voor rust opende KV Kortrijk uiteindelijk wel de score dankzij Davies, al was de eerste helft niet echt om over naar huis te schrijven.

In de tweede helft kwam Charleroi sterker terug en Bernier maakte al snel gelijk. De wedstrijd kende een verschuiving in dynamiek. Beide teams gingen nog voor de overwinning én kregen kansen, maar het was Charleroi dat de overhand behield.

Het was uiteindelijk Charleroi dat in het slot het winnende doelpunt scoorde via een dolblije Dari. Kortrijk verloor en Charleroi deed een belangrijke stap in de strijd om het behoud, terwijl Kortrijk onderaan blijft. Charleroi heeft nu een voorsprong van vijf punten op eerste achtervolger RWDM en acht punten op KAS Eupen en KV Kortrijk.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.