KV Mechelen herstelt zich in extremis volledig tegen tien man van KVC Westerlo

13 april - 20:13 Laatste update: 20:28
10

KV Mechelen en KVC Westerlo heeft in de Europe Play-Offs van de Jupiler Pro League met 3-2 gewonnen van KVC Westerlo. Westerlo moest in de eerste helft met tien man verder nadat Romeo Vermant op opvallende wijze twee keer geel kreeg. Westerlo stond op dat moment met 0-2 voor door doelpunten van Josimar Alcocer en Romeo Vermant. Namens Mechelen wisten Elias Cobbaut en Islam Slimani het net te vinden, in de absolute slotfase maakte Ravil Tagir een eigendoelpunt waardoor Mechelen de volle buit thuis hield. Door de winst houdt Mechelen de druk op KAA Gent.

KVC Westerlo ging op bezoek bij KV Mechelen in de Europe Play-Offs. Malinwa startte gretig aan de match, maar het was Westerlo dat op voorsprong kwam. Josimar Alcocer bracht Westerlo in de 27e minuut op voorsprong. Alcocer timede goed en wist de bal in het doel van Mechelen te glijden.

Nog geen twee minuten later was het Romeo Vermant die de voorsprong van Westerlo op Mechelen verdubbelde. Westerlo zette druk en Mechelen raakte de bal achterin kwijt. Vermant werd bereikt en de huurling van Club Brugge wist de bal in de verre hoek binnen te schuiven.

Westerlo had vleugels gekregen na de twee doelpunten, maar vlak voor de rust kreeg Vermant plotseling twee gele kaarten. Vermant weigerde naar achter te stappen en kreeg een gele kaart, de spits vroeg om uitleg en kreeg zo maar zijn tweede gele kaart.

Westerlo ging met een 0-2 voorsprong rusten, maar Mechelen had nog alles om voor te spelen in de tweede helft. Malinwa wist de druk op te voeren en in de 56e minuut wist Elias Cobbaut te scoren. Het werd een rommeldoelpunt, maar die tellen ook.

In de 66e minuut wist Mechelen de gelijkmaker te noteren. Islam Slimani maakte zijn eerste in dienst voor Mechelen. Nikola Storm gaf de voorzet en Slimani kopte de bal tegen het net aan. Mechelen had vroeg in de tweede helft de achterstand weggewerkt.

In de volgende fase ging Mechelen druk op zoek naar de winnende treffer. Westerlo wist kranig stand te houden en leek een gelijkspel over de streep te gaan trekken. Toch lukte dit de Kemphanen niet, in de 93e minuut leverde Storm een gevaarlijke voorzet af en het was Tagir die op onfortuinlijke wijze de bal in zijn eigen doel werkte.

Dit was ook direct de eindstand, door het late eigendoelpunt blijft Mechelen druk houden op koploper KAA Gent in de Europe Play-Offs van de Jupiler Pro League.