'Neymar was nooit vriendelijk en verscheen soms dronken op training bij PSG'

'Neymar was nooit vriendelijk en verscheen soms dronken op training bij PSG'

13 april - 15:18

L'Équipe heeft een aantal opmerkelijke onthullingen gedaan over de Paris Saint-Germain-tijd van Neymar. Zo zou de Braziliaan soms dronken op de training zijn verschenen, terwijl hij weinig respect toonde naar de mensen op de club.

L'Équipe sprak met meerdere anonieme ingewijden over de zes jaar die Neymar doorbracht in Parijs. De bronnen zijn eensgezind: Neymar was niet het braafste jongetje van de klas. Zo stelt een bron dat de Braziliaanse superster soms dronken op de training verscheen. Twee jaar geleden circuleerde dat verhaal ook al rond in Frankrijk.

Daarnaast zou Neymar bij meerdere opstootjes betrokken zijn, terwijl Kylian Mbappé door de tijd heen 'al het respect' voor de creatieveling verloor. Neymar zou zich ook niet vriendelijk hebben opgesteld tegen medewerkers van PSG. "Messi is introvert, maar zou altijd hallo zeggen. Neymar nooit", zegt een anonieme PSG-medewerker. "Hij straalde uit dat hij geen respect voor je had. Hij was nooit vriendelijk of warm. Hij verstond Frans, maar deed geen enkele moeite om het te spreken."

Afgelopen zomer vertrok Neymar bij PSG, om de overstap te maken naar het Saudi-Arabische Al Hilal. De 128-voudig international speelde tot dusver slechts vijf duels voor de club. Neymar liep in november namelijk een kruisbandblessure op, bij het Braziliaanse elftal. Daar is de aanvaller nog altijd van aan het herstellen.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.