Leko na STVV-Standard: “Er was 100% een rode kaart voor Sint-Truiden”

Leko na STVV-Standard: “Er was 100% een rode kaart voor Sint-Truiden”

13 april - 10:18
2

Na het late gelijkspel tegen Sint-Truiden VV bleef Standard-coach Ivan Leko kalm. Hij prees de verbeterde mentaliteit van zijn spelers, maar kon niet nalaten kritiek te uiten op enkele incidenten tijdens de wedstrijd, met name gericht op de scheidsrechter. 

Leko analyseerde in een interview met RTBF de intensiteit van de wedstrijd en benadrukte de teleurstelling over het resultaat, ondanks de sterke prestatie van zijn team tegen een formidabele tegenstander op hun thuisveld.

In een uitgebreide opmerking over de arbitrage tijdens de wedstrijd, wees Leko op enkele discutabele beslissingen die volgens hem het verloop van de wedstrijd beïnvloedden. Hij benadrukte een mogelijke overtreding op speler Kanga in het strafschopgebied, die volgens hem een strafschop verdiende. Ook bekritiseerde hij het ontbreken van een rode kaart voor een actie met Yeboah, waarbij hij aangaf dat een VAR-interventie nodig was geweest.

“Het is nooit makkelijk om beslissingen te nemen, maar er was een 100% rode kaart voor Sint-Truiden”, aldus Leko in RTBF. “De penalty die tegen ons werd gegeven was heel licht en aan het einde was er misschien een overtreding op Kanga in het strafschopgebied. We controleerden het in de kleedkamer na de wedstrijd en ik weet zeker dat het een penalty was.”

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.