Fiorentina domineert, maar raakt niet voorbij stug Viktoria Plzen

11 april - 20:40
1

Club Brugge moet zelf nog in actie komen tegen PAOK en voorbij de Grieken geraken, maar keek ongetwijfeld ook naar de partij tussen Viktoria Plzen en Fiorentina. Eén van die ploegen speelt potentieel tegen Blauw-Zwart, maar de eerste partij gaf weinig uitsluitsel over de grootste kanshebber daarop: 0-0.

Fiorentina was de grote favoriet om de partij te winnen en probeerde dat al meteen te doen blijken. Het eiste het balbezit op (maar liefst 73% bij de rust) en wist ook de beste kansen bij elkaar te voetballen. Viktoria Plzen zag serieus af, maar overleefde.

Na 45 minuten voetballen en de ene na de andere aanvalsgolf van Fiorentina stond het toch nog 0-0. Al bleven de echt grote kansen voor de Italiaanse bezoekers ook uit. Toch was Viktoria Plzen gewaarschuwd dat het ook zelf wat beter voor de dag ging moeten komen om een goed resultaat te behalen.

Dat leek men bij Plzen tijdens de rust aanvankelijk niet begrepen te hebben. De Tsjechische ploeg kroop ook in de eerste minuten van de tweede helft naar achteren en gaf Fiorentina steeds meer ruimte. Al waren de Italianen – op één kans voor Beltran na – nooit ook echt gevaarlijk.

Dat grote gevaar bleef uiteindelijk ook uit. Zelfs in het absolute slotkwartier slaagde Fiorentina er maar niet in om de Tsjechische muur te breken. Sterker nog, Plzen kwam beter in de partij, maar wist er zelf ook niet van te profiteren. Het bleef 0-0. De winnaar van het tweeluik tussen Viktoria Plzen en Fiorentnia zal het in de halve finales opnemen tegen Club Brugge of PAOK.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.