Nieuwe ploegmakker voor De Bruyne en Doku? 'Man City heeft akkoord met Paquetá'

Nieuwe ploegmakker voor De Bruyne en Doku? 'Man City heeft akkoord met Paquetá'

8 april - 20:15 Laatste update: 9 april - 00:38

Rode Duivels Jérémy Doku en Kevin De Bruyne lijken hun nieuwste ploegmakker voor volgend seizoen al te kennen. Volgens Footmercato hebben de Citizens een persoonlijk akkoord met Lucas Paquetá.  Ook vorig seizoen was er al concrete interesse van City in de 26-jarige middenvelder van West Ham United. Toen viel de transfer in het water doordat er een onderzoek kwam in verband met sportweddenschappen.

Afgelopen seizoen probeerde Manchester City Lucas Paquetá al los te weken. City had zelfs om en bij de €100 miljoen euro over voor de middenvelder, maar de deal mislukte. Sommige familieleden van de Braziliaan zouden gewed hebben op wedstrijden waaraan hij deelnam. Vooral het feit dat ze op gele kaarten gewed hadden bleek achteraf de voornaamste reden waarom er een officieel onderzoek kwam.

Paquetá focuste zich echter op z'n sportieve prestaties bij West Ham, en met succes. Hij speelde een cruciale rol bij de Hammers die de Europa Conference League wisten te winnen, door in de finale het Italiaanse Fiorentina met 2-1 te verslaan. Paquetá zit ook dit seizoen al aan 8 doelpunten en 7 assists in 36 wedstrijden voor z'n club. 

Manchester City-coach Pep Guardiola blijft naar verluidt enorm gecharmeerd door de Braziliaan en wil daarom komende zomer een nieuwe poging doen om Paquetá aan te trekken. Volgens FootMercato is er sprake van een persoonlijk akkoord, hoewel de clubs nog een transfersom zouden moeten overeenkomen.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.