Boucaut over betwiste fase: ‘Persoonlijk zou ik een penalty hebben toegekend’

Boucaut over betwiste fase: ‘Persoonlijk zou ik een penalty hebben toegekend’

8 april - 17:17
1

In een recent interview met scheidsrechter Alexandre Boucaut tijdens "Complètement Foot" overloopt de voormalige ref een aantal fases van de afgelopen speeldag. Boucaut werpt een licht op de betwiste fase in het duel tussen Charleroi en RWDM.

Boucaut gaf zijn perspectief op een cruciaal moment in de wedstrijd waarin Parfait Guiagon ten val kwam in het strafschopgebied. Terwijl scheidsrechter Wesli De Cremer geen strafschop toekende, geloofde Boucaut dat dit anders had kunnen zijn. 

"Persoonlijk zou ik een penalty hebben toegekend”, aldus Boucaut, geciteerd door RTBF, over de clash tussen Guiagon en Makosso. Boucaut benadrukte echter ook de complexiteit van de situatie en het belang van interpretatie. 

“Eerst maakte Guiagon contact met zijn voet op de rand van het strafschopgebied. Daarna pakte hij Makosso op en liep hem voorbij”, aldus Boucaut. “De RWDM-verdediger leunde op zijn rug en bracht hem uiteindelijk uit balans."

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.