Jonge Anderlecht-aanvallers spelen voor hun toekomst: Gesprekken gaande

Jonge Anderlecht-aanvallers spelen voor hun toekomst: "Gesprekken gaande"

8 april - 21:22

RSC Anderlecht trok de voorbije jaren enkele jonge buitenlandse aanvallers aan, die kansen kregen bij de RSCA Futures. Blijven zij ook langer bij de club? Coach Marink Reedijk liet zich uit over hen.

In de podcast Café Constant was de coach van de RSCA Futures bijzonder lovend over onder meer Keisuke Goto, die wordt gehuurd van Jubilo Iwata. Met vijf doelpunten wist hij al te overtuigen en Anderlecht lijkt ook te denken aan een verlengd verblijf.

"Er zijn nog geen gesprekken gaande, want hij is nog tot eind 2024 bij ons", gaf Reedijk aan. "Hij moet nog veel beter worden, maar zijn progressie op korte termijn is knap", aldus de Nederlander. Verder is er ook nog de twintigjarige Ure, die al mooie dingen kon tonen. Na een blessure is hij opnieuw fit en moet hij voor een contractverlenging spelen. "Hij heeft een contract tot het einde van het seizoen, maar er is wel een optie", klinkt het.

Daarnaast blijft het uitkijken naar Tudor Mendel. De flankaanvaller kwam over van Chelsea, maar heeft het moeilijk om zich door te zetten. Toch blijft men bij Anderlecht geloven in hem. "Het gaat stapje bij stapje terug beter en hij komt terug aan de oppervlakte. We zien een goede ontwikkeling bij hem. Hij moet het nu volhouden, want er kloppen ook andere jongens op de deur. Die strijd moet je als speler aangaan", besluit Reedijk.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.