KRC Genk begint goed aan PO1: “Bij Union waren ze verrast door ons systeem”

KRC Genk begint goed aan PO1: “Bij Union waren ze verrast door ons systeem”

2 april - 09:44
5

KRC Genk haalde nipt de Champions Play-Offs, maar de Limburgers wonnen in eigen huis meteen van leider Union SG. Na afloop spraken Anouar Ait El Hadj en Joris Kayembe met Het Belang van Limburg.

Coach Wouter Vrancken pakte plots uit met een vijfmansverdediging bij KRC Genk. “Bij Union waren ze mogelijk wat verrast door ons systeem. Met de spelers die wij hebben, was dit systeem goed voor ons. We hebben meteen goed druk gezet. Persoonlijk was dit een van mijn betere wedstrijden”, zegt El Hadj.

El Hadj kon ook een assist hebben op Kayembe. “Ik was iets te verrast en de bal kwam net iets te hoog, maar dat mag geen excuus zijn. Hij moest er gewoon in. Ik voelde mij wel goed in deze rol. Ik mocht de flank op en neer gaan en kwam vaak diep in de zestien. We zijn goed vertrokken, maar we gaan het wedstrijd per wedstrijd bekijken. Kwatongen beweerden dat we onze plaats in deze PO’s met wat geluk hebben afgedwongen. We gaan proberen te bewijzen dat dit niet het geval is”, aldus Kayembe.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.