Riemer nu wel positief over wedstrijdleiding: Moeten vertrouwen hebben in de VAR

Riemer nu wel positief over wedstrijdleiding: "Moeten vertrouwen hebben in de VAR"

31 maart - 12:14 Laatste update: 13:19
53

Na de partij tussen RSC Anderlecht en Royal Antwerp FC was er weer heel wat te doen omtrent enkele beslissingen van de wedstrijdleiding. Anderlecht-coach Brian Riemer, die in het verleden nog bijzonder kritisch was op de Belgische scheidsrechters, was zaterdagavond echter poeslief.

In het verleden gaf Riemer al aan dat de VAR te vaak in de fout ging en vroeg hij om in de Champions' Play-Offs voor buitenlandse scheidsrechters. Na de partij tegen Antwerp sprak hij andere taal. "We moeten vertrouwen hebben in die VAR-mensen", aldus Riemer tegenover Gazet van Antwerpen.

Mark van Bommel stelde zich vragen bij de rode kaart voor Owen Wijndal na zijn vermeende kopstoot. Volgens Riemer moest er dan weer niet getwijfeld worden aan de wedstrijdleiding. "Er zijn vijf professionele mensen die die fase beoordelen, grotendeels op basis van beelden die ze voor- en achteruit spoelen en stilzetten", klonk het.

Na die rode kaart wist Anderlecht de partij alleszins helemaal naar zich toe te trekken en pakte het ook een driepunter tegen Antwerp. Daarmee komt het nu ook op gelijke hoogte te staan met Union.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)