'Milan identificeert vijf vervangers voor Giroud: ex-Anderlecht-spits op één'

'Milan identificeert vijf vervangers voor Giroud: ex-Anderlecht-spits op één'

28 maart - 08:11
1

Olivier Giroud vertrekt aan het eind van dit seizoen bij AC Milan en daardoor ligt de weg voor Joshua Zirkzee (ex-Anderlecht) naar de Italiaanse topclub open. Volgens La Gazzetta dello Sport is de Nederlander echter erg duur, waardoor Milan vier alternatieven heeft geïdentificeerd.

Bij Milan is er genoeg budget de komende transferperiode en het is duidelijk dat er een nieuwe spits gehaald moet worden. De Italianen wilden nog graag door met Giroud, maar de 37-jarige spits besliste anders. De Fransman bereikte woensdag een principeakkoord met het Amerikaanse Los Angeles FC. Daar gaat de topscorer aller tijden van Frankrijk een contract voor 1,5 jaar tekenen.

Volgens de Italiaanse sporkrant heeft Milan een lijstje van vijf namen die Giroud kunnen vervangen. Victor Gyökerers (Sporting CP), Jonathan David (LOSC Lille), Benjamin Sesko (RB Leipzig) en Serhou Guirassy (VfB Stuttgart) zijn de eerste vier namen op die lijst. Met stip op één prijkt echter de naam van Zirkzee. De Nederlander is al vaker genoemd bij AC Milan, mede door zijn uitstekende prestaties in de Serie A dit seizoen.

De vraagprijs voor Zirkzee lijkt echter niet mals te gaan worden. De Nederlander heeft nog een contract tot 2026 bij Bologna en dus gaat de club hoog in de boom zitten met een vraagprijs van zestig miljoen euro. Alleen zijn oude club Bayern München kan hier onderuit komen, aangezien de Duitsers hem door een clausule voor een gelimiteerd bedrag kunnen overnemen. Zestig miljoen wordt in Italië inmiddels wel gezien als een reële vraagprijs voor Zirkzee.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.