'Bayern licht optie Zirkzee niet, Manchester United hoopt AC Milan af te troeven'

'Bayern licht optie Zirkzee niet, Manchester United hoopt AC Milan af te troeven'

20 maart - 11:14
1

Flinke transferupdates rondom voormalig Anderlecht-spits Joshua Zirkzee. Bayern München lijkt definitief af te zien van het activeren van de terugkoopclausule van de Nederlandse spits. Daardoor lijkt de weg open voor een transfer naar AC Milan of de Premier League. Manchester United zou al een oriënterend gesprek gevoerd hebben met Zirkzee. 

Volgens de papieren editie van La Gazetta dello Sport van woensdag gaat de Duitse recordkampioen de terugkoopclausule van Zirkzee niet lichten. Bayern kan de spits van Bologna voor 40 miljoen euro terughalen naar Duitsland, maar laat die mogelijkheid schieten.

Daarom heeft AC Milan van Joshua Zirkzee het voornaamste transfertarget gemaakt, gevolgd door Benjamin Sesko (RB Leipzig). Voor de handtekening van de ex-Anderlecht-spits krijgen de Italianen te maken met concurrentie uit Engeland, waar Manchester United en Arsenal gezien worden als 'de grootste bedreigingen' voor de Rossoneri. 

De club van manager Erik ten Hag zou zelfs al gesprekken begonnen zijn met Zirkzee. Bologna hoopt op zijn beurt de Nederlander nog een jaar uit de handen van de Europese grootmachten te houden. De Italianen hopen zich te kwalificeren voor de Champions League en willen dat toernooi graag in met Zirkzee. Mochten de 'grote clubs' toch doorpakken, dan denkt Bologna aan een transfersom van 75 miljoen euro. 

Zirkzee leek zich deze interlandperiode op te kunnen maken voor zijn Oranje-debuut, maar ontbreekt vanwege een blessure. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.