Boeckx (ex-RSCA): Start van Champions' Play-offs zal belangrijk zijn voor Union

Boeckx (ex-RSCA): "Start van Champions' Play-offs zal belangrijk zijn voor Union"

25 maart - 17:42
8

Met de Champions’ Play-offs voor de deur lijkt Union Saint-Gilloise uiteraard dé gedoodverfde favoriet voor de titel. Al bedraagt de voorsprong op RSC Anderlecht nog slechts drie punten na de halvering. Volgens Frank Boeckx zal vooral de start van de reeks wedstrijden cruciaal zijn voor Union.

"De start zal erg belangrijk zijn voor Union", zegt Boeckx voor de camera bij Play Sports. "Als zij het begin goed doorkomen zal het vertrouwen er weer zijn. Er was even sprake van een dipje, maar tegen Antwerp zag je dat niet meer. Met tien man op voorsprong komen zij daar op voorsprong."

Volgens Boeckx is er al heel wat nodig om Union uit hun lood te slaan, al is het niet onmogelijk. "Er kan echt wel al iets gebeuren voordat Union begint te twijfelen", aldus Boeckx. "Het kan misschien, maar ik zou toch zeggen dat Union niet naast de titel grijpt dit seizoen."

Volgens de analist zou Union het verdienen om kampioen te worden. "Ze hebben zelfs nog twee kansen om een prijs te pakken, met de beker”, zegt Boeckx. “Ze kunnen zelfs al kampioen zijn op dat moment. Dan valt die beker op een erg goed moment."

Union speelt zijn eerste wedstrijd in de Champions’ Play-offs op bezoek bij KRC Genk. De wedstrijd zal doorgaan op maandag 1 april.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.