Grijpt Union toch weer naast de titel? Aura van onoverwinnelijkheid kwijt

Grijpt Union toch weer naast de titel? "Aura van onoverwinnelijkheid kwijt"

25 maart - 19:30
32

De spannende Play-Offs staan op het programma en het wordt nog een hevige strijd om de titel. Union SG is de grote favoriet, al geeft Peter Vandenbempt hen nog zeker niet de trofee.

Vandenbempt vindt Union nog steeds de grote favoriet, al blijft RSC Anderlecht een grote kans maken. "Het verschil met Anderlecht is maar drie punten. Ook al doe je het in de Play-Offs goed, wanneer je dichtste concurrent het net iets beter doet, kun je toch nog naast de prijzen vallen", geeft hij aan bij De Morgen.

De commentator heeft overigens ook opgemerkt dat Union het de laatste weken wat moeilijker heeft. "Union is net nu hun aura van onoverwinnelijkheid een beetje kwijt. Het heeft heel lang gevoetbald met het gevoel ‘ons kan niks gebeuren’. De laatste weken zie je steeds meer barstjes in dat pantser", klinkt het.

Anderlecht is ook de grote uitdager, al twijfelt Vandenbempt of paars-wit toch nog over Union zal springen. "Diep vanbinnen weten ze dat ze daar misschien nog niet helemaal klaar voor zijn. Ze staan sneller terug aan de top dan ze zelf hadden gedacht. Een tweede plaats zou na het rampseizoen van vorig jaar eigenlijk al zeer goed zijn", besluit Vandenbempt.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.