“Dit middenveld van de Rode Duivels staat te laag in vergelijking met Openda”

“Dit middenveld van de Rode Duivels staat te laag in vergelijking met Openda”

25 maart - 10:13
3

Tijdens een analyse van de teleurstellende prestatie van de Rode Duivels in de vriendschappelijke wedstrijd tegen Ierland 0-0, wezen David Houdret, Nordin Jbari en Guillaume Gautier op een opvallend punt: het gebrek aan gecreëerde kansen. Vooral het middenveld kwam onder de loep te liggen.

Jbari merkte op dat het in het midden helemaal niet liep zoals het hoort. "Dit middenveld is een beetje verrassend”, meent de analist, geciteerd door RTBF. “Het is een vrijwel vlak middenveld, met Vermeeren helemaal op rechts." 

Guillaume Gautier deelde Jbari’s mening. "Aan de andere kant was het Bakayoko die heel hoog bleef en Vermeeren die beslissingen liet nemen. Het zijn dus eigenlijk Vermeeren en Trossard die het verschil moesten maken." 

Volgens Jbari zorgde dit voor een gebrek aan connectie tussen het middenveld en de aanval. "Het middenveld is te laag in vergelijking met Openda”, klinkt het bij Jbari. “Dit soort platte 3-mans middenveld kan goed zijn als ze alle drie een goede pass hebben."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.