Cercle klaar voor PO1: “We gaan Club, Union, RSCA, Antwerp en Genk attaqueren”

Cercle klaar voor PO1: “We gaan Club, Union, RSCA, Antwerp en Genk attaqueren”

25 maart - 07:00 Laatste update: 08:28
16

Cercle Brugge heeft zich geplaatst voor de Champions Play-Offs. Succescoach Miron Muslic gaf een interview aan Het Laatste Nieuws.

Cercle Brugge gaat alles geven in  Play-Off 1. “Toen we zeker waren van de Champions’ Play-offs, was mijn eerste boodschap: ‘Ons seizoen begint nú.’ We gaan Club attaqueren. Én Union. Én Anderlecht, Antwerp en Genk. We gaan onze filosofie niet veranderen, en we zullen voor het maximum gaan. Een Europees ticket: why not? Dit is de ‘heavyweight’.”

Muslic ziet een sterke tegenstand wachten. “Van Bommel, Riemer, Blessin, Vrancken en Hayen: ze zullen onze tactiek proberen neutraliseren, een plan bedenken om te ontsnappen aan onze pressing. Zij dwingen me om ons spel constant aan te passen. Geef Union twee kansen en het scoort drie keer. Breng Anderlecht in de problemen en Dreyer zal op de tegenaanval Dolberg bedienen.”

Cercle Brugge wil het echter elke ploeg moeilijk maken. “Maar we willen ons meten met hen. Een lastpak zijn. De kloof met de topclubs kleiner maken. En als we leren uit onze fouten... (denkt na) Als je vecht, kan je tegen de grond gaan. Maar sta dan gewoon weer recht en probeer het opnieuw. Falen maakt deel uit van mijn job. Ik ben daar niet bang voor.”

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.