Unieke kans voor Trossard, plaatsjes Rode Duivels duur in aanvallend opzicht

"Unieke kans voor Trossard, plaatsjes Rode Duivels duur in aanvallend opzicht"

23 maart - 14:11 Laatste update: 15:00
13

De Rode Duivels trappen zaterdagavond in Dublin de voorbereiding voor het EK op gang tegen Ierland. Bij afwezigheid van onder andere Kevin De Bruyne is het een gelegenheid aan Leandro Trossard om zich te bewijzen. Kristof Liberoo ziet het als een nieuwe kans om zijn EK-selectie helemaal veilig te stellen.

“Trossard zal sowieso speelminuten krijgen, ofwel zaterdag tegen Ierland, ofwel volgende week in zijn Londen”, stak Liberoo van wal in Het Belang van Limburg. Hij ziet het als een nieuwe kans voor aan de aanvaller van Arsenal FC om zich te tonen, aangezien volgens Liberoo vooral in aanvallend opzicht de plaatsjes heel duur zijn in de Belgische selectie.

“Met zijn polyvalentie, makkelijke dribbel en dodelijk schot beschikt de Maaslander, die dit seizoen zeven keer scoorde voor Arsenal, over een stel specifieke kwaliteiten, waarmee hij het verschil kan maken op een eindtoernooi”, vertelt Liberoo. Trossard is aan een knap seizoen bezig bij Arsenal FC. De 29-jarige Belg zit aan elf doelpunten en twee assists in vierendertig wedstrijden over alle competities heen. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.