Vermeeren praat over stap naar Atlético: “Mentaal zorgt het voor een prikkel”

Vermeeren praat over stap naar Atlético: “Mentaal zorgt het voor een prikkel”

23 maart - 13:26
2

Arthur Vermeeren maakte de overstap van Royal Antwerp FC naar Atlético Madrid. Onder Diego Simeone heeft de middenvelder nog geen basisplaats kunnen veroveren. Het is minuten sprokkelen in de Spaanse hoofdstad.

Vermeeren gaf een interview aan Het Laatste Nieuws en sprak over zijn stap. “Het is aanpassen. Zoals ik me aan veel heb moeten aanpassen sinds ik bij Atlético speel. Dat heeft ook z’n voordelen. Mentaal zorgt het voor een prikkel. En ik kan me nu meer op mijn fysiek concentreren. Omdat ik niet vaak speel, probeer ik zoveel mogelijk krachtoefeningen te doen voor training. Zodat ik, zodra ik een nieuwe kans krijg, die ook met twee handen grijp.”

Vermeeren weet dat er veel concurrentie is bij een topclub zoals Atlético. “Natuurlijk is het leukste aan voetbal wedstrijden spelen. Maar je moet ook in je achterhoofd houden dat niet iedereen áltijd kan spelen. Van Antwerp naar Atlético gaan, da’s niet niks. Ik weet dat ik geduld moet hebben. Of ik nu één week, één maand of twee maanden moet wachten - dat hangt van de coach af. Het is niet leuk dat ik niet speel, maar ik probeer me ondertussen zo goed mogelijk voor te bereiden.”

De Rode Duivel heeft de transfer niet gepakt omdat Antwerp geld nodig had. “We hebben de keuze goed overwogen. En we waren allemaal akkoord dat ik tegen de zomer individueel het verst zou staan door voor Atlético te kiezen. Natuurlijk dacht ik eerst: ‘Ik moét spelen, ik moét spelen.’ Maar ik vond het ook belangrijk om naar anderen te luisteren. Eventjes niet spelen, maar mentaal of fysiek een prikkel krijgen, is óók goed.’”

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.