Leicester van Faes in grote problemen: De transferplannen kunnen prullenbak in

Leicester van Faes in grote problemen: De transferplannen kunnen prullenbak in

22 maart - 22:28
1

Leicester City van Rode Duivel Wout Faes, kan de komende periode geen nieuwe spelers registreren. The English Football League heeft dat besloten, omdat The Foxes de financiële regels hebben overtreden. 

Daarmee stapelt het slechte nieuws zich op voor Leicester, dat zich schuldig heeft gemaakt aan het schenden van de zogeheten Profitability & Sustainability Rules. Beleidsbepalers van de club moeten zich binnenkort bij een onafhankelijke commissie verantwoorden, vanwege een aanklacht van de Premier League.

De kampioen van het seizoen 2015/16 zou in de periode tussen 2020 en 2023 niet de financiële cijfers op tijd hebben ingeleverd. Ook is het bestraft voor een aantal andere, niet nader genoemde, financiële zaken. 

Het is nog niet duidelijk tot wanneer de straf geldt. Dat is immers afhankelijk vanaf wanneer de huidige nummer twee van het Championship wél kan voldoen aan de financiële eisen die worden gesteld door de EFL. Leicester noemt de opgelegde straf voorbarig, en kondigt aan juridische stappen te zullen gaan zetten.