Faes over zijn plaats bij De Rode Duivels: “Voel veel vertrouwen van bondscoach”

Faes over zijn plaats bij De Rode Duivels: “Voel veel vertrouwen van bondscoach”

22 maart - 20:43

Wout Faes, de centrale verdediger van Leicester City, zit middenin de titelstrijd om de Engelse Championship. Faes wordt gevraagd hoe de verdediger tegenover de twee vriendschappelijke interlands van De Rode Duivels staat en het vertrouwen dat hij ervaart van bondscoach Domenico Tedesco.  

Faes krijgt de vraag of de vriendschappelijke interlands van De Rode Duivels tegen Ierland en Engeland ongelegen komen. “Dat zou ik niet zeggen. Als je hierheen komt, wil je gewoon spelen. Met die mindset zullen we morgenavond ook het veld op stappen”, citeert Het Laatste Nieuws Faes.

Faes bleef bij Leicester City dat vorig seizoen van de Premier League degradeerde naar de Championship. “Dat is ook besproken geweest met de bondscoach. Er was wel interesse, maar voor mij was het het belangrijkste om alles te kunnen spelen. De coach zei me ook dat het belangrijk was dat ik week in, week uit kon spelen”, geeft Faes aan.

Faes wordt tot slot nog gevraagd of hij zeker kan zijn van zijn basisplaats bij De Rode Duivels. Faes geeft aan dat dit nooit een zekerheid is. “Die heb je inderdaad nooit, maar ik voel ook veel vertrouwen van de bondscoach. De statistieken bewijzen dat ook. Het is voor elke voetballer een zegen als je vertrouwen voelt van je coach”, besluit Faes.