Familie Neymar weigert weer te helpen: 'Dani Alves toch niet op vrije voeten'

Familie Neymar weigert weer te helpen: 'Dani Alves toch niet op vrije voeten'

22 maart - 19:33
3

Dani Alves wordt toch niet op borgtocht vrijgelaten uit de gevangenis, zo melden Spaanse media. De voormalig Braziliaans international kreeg de benodigde één miljoen euro niet bij elkaar, mede doordat de familie Neymar deze keer niet te hulp wilde schieten.

Alves is door de Spaanse rechtbank schuldig bevonden in een verkrachtingszaak. De oud-verdediger kreeg een celstraf van 4,5 jaar opgelegd, maar is in hoger beroep gegaan. Daardoor kreeg Alves de mogelijkheid om op borgtocht vrij te komen. Dat gaat echter niet gebeuren: volgens het Spaanse La Vanguardia heeft de 126-voudig international de benodigde één miljoen euro niet bij elkaar gekregen.

Eerder dit jaar schoot de familie Neymar Alves nog financieel te hulp, waardoor hij wel tijdelijk vrij werd gelaten. Het kamp van de Braziliaanse topvoetballer doet dat echter niet nog een keer, legt Neymar senior uit. "Nu hij door een Spaanse rechtbank schuldig is bevonden, is het niet meer in ons belang om met zijn naam geassocieerd te worden. Voor ons als familie is deze zaak voorbij."