Koeman meldt afwezige bij Oranje: 'Klachten zijn erger geworden'

Koeman meldt afwezige bij Oranje: 'Klachten zijn erger geworden'

21 maart - 21:45

Quilindschy Hartman zal vrijdag niet fit genoeg zijn om met Oranje tegen Schotland te spelen. De verdediger kampte met wat klachten na de wedstrijd van Feyenoord tegen sc Heerenveen, maar die problemen zijn bij het Nederlands elftal erger geworden.

"Hartman is met wat klachten vanuit Heerenveen - Feyenoord gekomen", vertelt Koeman op zijn laatste persconferentie over Hartman. "Dat is dinsdag op de training erger geworden. Hij hoeft niet terug zijn club en we hopen dat hij fit is voor de tweede wedstrijd. Voor het duel met Schotland zal hij niet fit zijn, maar dat wijzigt de plannen niet. Er zijn meer mensen die daar kunnen spelen, dus we gaan ons systeem ook niet wijzigen."

Ook Memphis Depay komt terug van een blessure. De aanvaller van Atlético Madrid gaf aan dat hij graag negentig minuten wilde spelen, maar de jarige Koeman geeft nog geen cadeautjes. "Memphis heeft dat ook tegen mij gezegd en dat is zijn goed recht. Hij vindt dat hij alweer veel kan en dat is ook zijn goed recht. We moeten alleen opletten en voorzichtig zijn dat hij niet oververmoeid raakt. Het zou kunnen dat hij één van de twee wedstrijden wel negentig minuten speelt, maar dat ligt ook aan hem. Het is dan afwachten hoe hij zich voelt."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.