Anderlecht in top 10 beste opleidingsclub in onderzoek van databureau

Anderlecht in top 10 beste opleidingsclub in onderzoek van databureau

20 maart - 07:20
13

Volgens het Zwitserse databureau CIES is Ajax de beste opleidingsclub buiten de top 5 competities. In het onderzoek zijn de zestig grootste competities ter wereld meegenomen, behalve dus het hoogste niveau in Spanje, Engeland, Frankrijk, Duitsland en Italië. RSC Anderlecht staat op een tiende plek.

In het onderzoek heeft CIES specifiek gekeken naar spelers tussen de vijftien en 21 jaar die opgeleid zijn bij een club. De vraag was welke spelers nog in één van de top zestig competities ter wereld spelen. Ajax komt hierin dus het sterkst naar boven met een score van 91 spelers. De nummers twee en drie komen uit Portugal: Benfica met 87 en Sporting CP met 85.

Ook vorig jaar stond Ajax al bovenaan in het lijstje van CIES. In de top 10 vinden we Anderlecht terug, nog twee clubs uit Servië (Partizan Belgrado en Rode Ster Belgrado), twee clubs uit Oekraïne (Shakhtar Donetsk en Dynamo Kiev), Dinamo Zagreb uit Kroatië, en RB Salzburg uit Oostenrijk.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.