Vandereycken: Moris moest daar helemaal niet zijn bij de 1-1

Vandereycken: "Moris moest daar helemaal niet zijn bij de 1-1"

18 maart - 12:44
9

Royal Antwerp FC sleepte in extremis een 1-1 gelijkspel uit de brand tegen leider Union Saint-Gilloise. René Vandereycken vindt het gelijkspel eigenlijk wel verdiend, al ging volgens hem Union-doelman Anthony Moris in de fout bij de gelijkmaker. 

Union koos er met de 0-1 voorsprong voor om met een compact blok te spelen en op de counter te loeren. "Ze zetten iets minder vaak druk op de helft van Antwerp, maar hadden wel meer en betere kansen, zelfs met tien", zegt Vandereycken in Het Nieuwsblad. "Antwerp nam dan weer meer initiatief, dus een gelijkspel was misschien wel verdiend."

Bij de 1-1 gelijkmaker van Kerk was het wel onduidelijk of er al dan niet sprake was van handspel. "Ik weet het niet. Als de VAR-interventie zo lang duurt, zouden ze aan de kijker toch betere beelden moeten tonen om uit te leggen waarom het zolang duurt", aldus Vandereycken. "Als Kerk effectief de bal met zijn arm raakte, haalt hij daar altijd voordeel uit en moest het doelpunt afgekeurd worden."

Vandereycken is van mening dat Moris niet vrijuit ging bij het doelpunt. "Ik snap niet wat hij daar komt doen. Ik vond dat hij niet moest uitkomen omdat er nog twee verdedigers waren en Kerk dus niet vrijstond. Als hij dan toch beslist om uit te komen, moet hij de bal altijd hebben", besluit de analist. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.