'Voormalige club loopt een blauwtje bij Van Nistelrooij'

'Voormalige club loopt een blauwtje bij Van Nistelrooij'

16 maart - 15:35

SC Heerenveen spreekt in de zoektocht naar een nieuwe trainer met Maurice Steijn en Rick Kruys, maar ook Ruud van Nistelrooij werd benaderd. De voormalig PSV-trainer ziet een terugkeer in het Abe Lenstra Stadion niet zitten.

De Friezen vroegen Van Nistelrooij enige tijd geleden om te praten over een functie bij de club. Dat bevestigt directeur Ferry de Haan tegenover Omrop Fryslân. Een terugkeer was voor de voormalig topspits echter geen optie. 

Van Nistelrooij speelde in het seizoen 1997/1998 voor sc Heerenveen. Trainer Foppe de Haan turnde hem destijds om van een nummer tien in een spits. Hij scoorde 13 keer in 31 wedstrijden voor de Friese club. 

Van Nistelrooij zit zonder club sinds zijn vertrek bij PSV eind vorig seizoen. Rafael van der Vaart schoof hem onlangs nog naar voren als de ideale trainer voor Ajax. 

Heerenveen is op zoek naar een opvolger van Kees van Wonderen, die aan het einde van het seizoen vertrekt. De club sprak al met Maurice Steijn, terwijl ook een ontmoeting met Rick Kruys gepland staat.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.