Bedankje vanuit Brussel: Cercle vogelt uit dat RWDM tóch fans mag meenemen

Bedankje vanuit Brussel: Cercle vogelt uit dat RWDM tóch fans mag meenemen

15 maart - 15:20
1

Op een heleboel velden belooft de slotspeeldag van de Jupiler Pro League een zenuwenslag te worden. Cercle Brugge - RWDM lijkt daar geen uitzondering op. Het zag ernaar uit dat de Brusselaars geen supporters mochten meenemen, maar dat is nu toch het geval. Dat heeft ... Cercle zelf uitgevist.

Niet RWDM, maar Cercle heeft de degradatiekandidaat deze week een dienst bewezen. In het Edmond Machtensstadion leefde de overtuiging dat er zondag geen fans mochten afreizen naar Brugge. Na navraag van Groen-Zwart blijkt dat niet te kloppen. Blijkbaar heeft RWDM haar opgelegde sanctie verkeerd gelezen. Cercle claimt dat het officiële bevestiging van de Belgische voetbalbond heeft dat RWDM wél op steun mag rekenen.

Een ruiterlijke communicatie van Cercle, dat zeker, al hangt er ook een eigen voordeel aan vast. Doordat RWDM-fans nu wel welkom zijn, verandert ook de ticketregeling voor het duel. Daar kunnen ook Brugse supporters garen bij spinnen. Je kan nu immers ook een ticket kopen voor de wedstrijd zonder dat je dat de voorbije vier jaar gedaan hebt. Cercle kan een vol huis best gebruiken: als het nog naar de Champions' Play-Off wil, moet De Vereniging zelf winnen van RWDM en hopen dat KRC Genk en/of KV Mechelen een misstap begaan.