Union maakt vuist tegen Fenerbahçe, maar kan uitschakeling niet verhinderen

14 maart - 20:36
12

Voor Union SG zit het Europese verhaal er dan toch op. Ondanks een sterke prestatie tegen Fenerbahçe wist het de 0-3 nederlaag in de heenwedstrijd niet meer om te zetten in kwalificatie voor de volgende ronde. In Turkije werd het 0-1.

Na de 0-3 nederlaag in de heenwedstrijd leek het voor Union 'mission impossible' te gaan worden. Alexander Blessin besloot ook om wat te experimenteren in zijn basiself. Union is echter Union niet als het toch vol voor de overwinning blijft gaan. En dat deed het ook.

De bezoekers stormden meteen naar voren en wisten kans na kans bij elkaar te voetballen. Onder meer Gustaf Nilsson had meerdere mogelijkheden om tot scoren te komen, maar kreeg de bal maar niet in de netten. Ook een afgekeurd doelpunt van Osayi-Samuel kon Union niet stoppen. Een doelpunt en hoop op de volgende ronde was verdiend, maar in die eerste helft kregen we toch geen treffer te zien.

Union begon ook met dezelfde intentie aan die tweede helft en ging onder een striemend fluitconcert op zoek naar dat belangrijke eerste doelpunt. Bij Fenerbahçe dacht men vooral aan overleven en – af en toe – tijdrekken.

De bezoekers lieten zich niet ontmoedigen en bleven maar zoeken naar die ene treffer van de hoop. Met succes ook. Halfweg de tweede helft was het dan toch raak en kwam Union via Rasmussen op voorsprong. Een sprankeltje hoop en een kwartier voor tijd werd een Union-poging zelfs nog van de lijn gehaald.

Bij Fenerbahçe stond men te bibberen en moest onder meer Edin Dzeko voor meer zekerheid gaan zorgen. Union bleef echter baas, al kwam een tweede doelpunt er niet meer van. Het bleef 0-1.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.