Toptalent Karetsas twijfelt tussen Griekenland en België: Weet het oprecht niet

Toptalent Karetsas twijfelt tussen Griekenland en België: "Weet het oprecht niet"

12 maart - 15:45
32

Het 16-jarige toptalent van KRC Genk, Konstantinos Karetsas, heeft naar eigen zeggen nog niet besloten of hij voor de Rode Duivels of de nationale ploeg van Griekenland wil uitkomen. De jeugdinternational is openhartig over het onderwerp voor de camera van Eleven DAZN. 

Huidig coach van de Belgische u19, Wesley Sonck, begrijpt de twijfel van Karetsas niet helemaal. "Als je tegenwoordig voor België kan spelen, dan ga je toch niet voor Griekenland kiezen, kom", glimlacht Sonck. 

De aanvallende middenvelder die sinds de U15 actief is bij de Belgische nationale jeugdploegen, is echter nog niet zeker wat de toekomst brengt voor hem. "Daar ben ik echt nog niet uit", zegt Karetsas. "Ik heb de vraag al vaak gekregen, maar ik weet het nog niet."

Karetsas is naar eigen zeggen trots op zijn Griekse roots. "Grieken zijn volgens mij wel nationalistisch. Grieken zijn trots en ikzelf ben dat ook om Griek te zijn", aldus het toptalent. "Thuis wordt er wel eens over gesproken of ik weet wat ik zal antwoorden, maar ik weet het oprecht nog niet. Griekenland is enerzijds mijn vaderland, maar ik heb in België wel alle kansen gekregen."

Karetsas komt dit seizoen uit voor Jong Genk in de Challenger Pro League. Daar was hij al regelmatig één van de uitblinkers, waardoor we hem al eerder terugzagen in onze special bij 'De 5 van 1B'. Hij heeft vijf goals en vier assists op de teller staan dit seizoen.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.