Cercle Brugge eist om uitleg van PRD na rode kaart Popovic: 'Onacceptabel'

Cercle Brugge eist om uitleg van PRD na rode kaart Popovic: 'Onacceptabel'

10 maart - 12:14 Laatste update: 12:20
40

Bij Cercle Brugge was men niet te spreken over de beslissing van Lothat D'Hondt om Boris Popovic tegen Sporting Charleroi een rode kaart te geven. Volgens de Vereniging was die helemaal niet correct en komt men nu ook met een officieel communiqué.

Op de officiële website kondigt Cercle alvast aan dat het na de rode kaart van Popovic om uitleg zal vragen bij het Professional Refereeing Department. 'Ondanks het gewonnen punt verliet Groen-Zwart het stadion met een wrang gevoel', klinkt het.

Volgens Cercle had Popovic namelijk geen rood mogen krijgen. 'Zowel de Cercle-spelers als de video-assistant-referee hadden voorafgaand handspel van Badji opgemerkt, maar na het zien van de beelden bleef scheidsrechter D’Hondt bij z’n beslissing en werd de rode kaart voor Popovic behouden', schrijftmen nog.

Uitleg D'Hondt
'Lothar D’Hondt lichtte zijn beslissing na de wedstrijd toe. Hij bevestigde en gaf aan dat Youssouph Badji de bal wel degelijk met de arm meenam maar dat het contact onbewust plaatsvond. Cercle Brugge apprecieert de open communicatie van de scheidsrechter, maar de finale beslissing zorgde evenwel voor ongeloof en frustratie.'

'Cercle Brugge kan niet accepteren dat de regels rond handspel zaterdag op deze manier werden toegepast, terwijl dat tijdens de voorbije maanden en jaren op andere manieren gebeurde', schrijft men nog. 'Er zijn verschillende voorbeelden waarbij een aanvallende speler voor hands bestraft werd omdat hij duidelijk voordeel haalde uit het contact, ook al was het contact onbewust.'

De Vereniging eist dan ook uitleg van het PRD. 'Cercle Brugge zal maandag in contact treden met het Professional Referee Department om de situatie te bespreken. Hierbij zal Cercle eisen dat alle situaties waarbij handspel (niet) gefloten werd in het voorbije seizoen in kaart worden gebracht. Enkel op deze manier kunnen we in de toekomst vertrouwen op een consequente toepassing van de regels rond handspel', besluit men.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.