Fans kunnen afscheid nemen: 'PSG plant afscheidsceremonie voor Mbappé in'

Fans kunnen afscheid nemen: 'PSG plant afscheidsceremonie voor Mbappé in'

9 mei - 22:19

Paris Saint-Germain gaat zondag waarschijnlijk afscheid nemen van Kylian Mbappé. De aanvaller gaat de Franse topclub zo goed als zeker verlaten komende zomer. Le Parisien weet dat PSG om die reden een afscheidsceremonie aan het voorbereiden is. 

Hoewel de verhoudingen tussen Mbappé en PSG-eigenaar Nasser Al-Khelaïfi volgens Le Parisien 'aanzienlijk zijn bekoeld', zou de club wel gewoon bezig zijn met een passende afscheidsceremonie. Die moet plaatsvinden rond de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen, komende zondag tegen Toulouse. 

Verwacht wordt dat trainer Luis Enrique, die zijn ploeg dinsdag uit de Champions League geknikkerd zag worden door Borussia Dortmund, hem een basisplaats geeft tegen Toulouse. Dat is de laatste weken niet altijd het geval geweest. 

PSG baalt wel van het feit dat Mbappé (hoogstwaarschijnlijk) transfervrij de deur uitloopt, maar vindt wel dat hij met deze staat van dienst een fatsoenlijk eerbetoon verdient. De 77-voudig international (46 doelpunten) vertrekt waarschijnlijk naar Real Madrid. Op 25 mei kan hij zijn periode in de Franse hoofdstad van nog wat extra glans voorzien. Dan speelt PSG de Franse bekerfinale tegen Olympique Lyon.