'Barça ontvangt enorm voorstel van 200 miljoen voor pas 16-jarige Yamal'

'Barça ontvangt enorm voorstel van 200 miljoen voor pas 16-jarige Yamal'

9 maart - 13:45
7

FC Barcelona heeft een astronomisch voorstel ontvangen voor Lamine Yamal. Paris Saint-Germain is bereid om liefst tweehonderd miljoen euro te betalen voor de pas zestienjarige vleugelaanvaller, meldt MARCA.

PSG probeert de schade te beperken, nu Kylian Mbappé transfervrij de overstap naar Real Madrid gaat maken. De steenrijke Franse kampioen zag de afgelopen jaren met Neymar en Lionel Messi al twee andere boegbeelden vertrekken. Yamal wordt door de Parijzenaars gezien als het perfecte nieuwe uithangbord. PSG wil liefst tweehonderd miljoen euro betalen voor het enorme talent, schrijft MARCA.

Met die transfer zou Yamal, die in juli pas zijn zeventiende verjaardag viert, de op één na duurste speler ter wereld worden. In 2017 bewandelde Neymar dezelfde weg voor een bedrag van 222 miljoen euro. Zover zal het met de piepjonge Spaanse international echter niet komen. Barça is op de hoogte van de interesse en preses Joan Laporta zat deze week om tafel met zaakwaarnemer Jorge Mendes. Die laatste kreeg te horen dat Yamal absoluut niet te koop is.

De Catalanen zien in Yamal het grootste talent van La Masia sinds Lionel Messi. Hij moet het gezicht worden van de nieuwe lichting, die verder bestaat uit spelers als Ronald Araújo, Gavi, Pedri, Pau Cubarsí, Alejandro Balde en Fermín López. Met de deal zou Barça in één klap uit de financiële zorgen zijn, maar het sportieve verlies op de lange termijn weegt zwaarder in Camp Nou. Een transfer van Yamal zou 'een historische vergissing' zijn, luidt het oordeel. Daarom is er ook een transferclausule van liefst 1.000 miljoen euro in zijn contract opgenomen.

Yamal gaf vrijdag nog maar eens zijn visitekaartje af. Met een geweldige treffer was hij de matchwinner tegen Real Mallorca (1-0). Xavi prees hem na afloop, net als de pas zeventienjarige verdediger Cubarsí. "Ze waren spectaculair." De rechtsbuiten scoorde nu drie keer in zijn laatste vier competitieduels, terwijl hij ook een assist gaf. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.