Castro-Montes noemt beste ploeggenoot: Hoe hij de ploeg op sleeptouw nam

Castro-Montes noemt beste ploeggenoot: "Hoe hij de ploeg op sleeptouw nam"

9 maart - 11:40
3

Bij KAA Gent passeerden de laatste jaren enkele fonkelende diamanten de revue, denk alleen al maar aan Malick Fofana en Gift Emmanuel Orban die deze winter voor grof geld vertrokken. Toch wijst Alessio Castro-Montes een andere ex-Buffalo aan als 'beste ploegmaat ooit': Jonathan David.

Sinds afgelopen zomer verdedigt Castro-Montes de kleuren van Union Saint-Gilloise, maar de meesten kennen hem vooral van zijn vier jaar bij KAA Gent. In die periode deelde hij de kleedkamer met een heleboel klasbakken. Wie was de talentrijkste van hen allemaal, luidde de vraag in podcast Croqueta? "Jonathan David", antwoordt Castro-Montes zonder verpinken.

De vleugelspeler staaft die uitspraak met enkele argumenten. "Zeker gezien zijn leeftijd. Wat er toen al uitkwam, terwijl hij nog maar achttien of negentien jaar was. Hij kon toen echt al een ploeg dragen, er staan op beslissende momenten en zijn ploeg op sleeptouw nemen", vindt Castro-Montes. Na twee wervelende seizoenen in Gentse loondienst verliet David onze Jupiler Pro League voor de Ligue 1. Tot op heden is de Canadees nog steeds de duurste uitgaande transfer van Gent.

Als het van Castro-Montes afhangt, zet David straks nog een stapje hoger. "Ook als je hem nu ziet spelen bij Lille ... Ik zie hem deze zomer die grote transfer maken, wat ik eigenlijk eerder al verwacht had", klinkt het. David zit nu aan zijn vierde jaargang voor Les Dogues en is opnieuw goed bij schot. Voor de vierde keer op rij zit hij aan de dubbele cijfers in de Ligue 1 met nu twaalf rozen. In totaal trof hij al 77 keer raak voor zijn club.