Voormalig RSCA Futures-coach Gillet over titel: ''Ik zou zeggen 60/40 voor Union''

Voormalig RSCA Futures-coach Gillet over titel: ''Ik zou zeggen 60/40 voor Union''

8 maart - 11:25 Laatste update: 11:37
3

Guillaume Gillet is momenteel zonder club, maar volgt natuurlijk wel het Jupiler Pro League-voetbal. De voormalig assistent-trainer van RSC Anderlecht heeft zijn mening over wie er uiteindelijk kampioen wordt gegeven.

Gillet ziet dat de afstand van Anderlecht tot Union overbrugbaar is. ''Aan het einde van de reguliere fase, na het halveren van de punten, zal er maximaal 5 punten verschil zijn tussen de twee clubs'', zei gillet tegen RTBF.

De eerste wedstrijd kan zomaar eens de toon gaan zetten. ''Stel je voor dat de eerste wedstrijd Anderlecht-Union is, en Anderlecht wint. Ik weet hoe het gaat in de play-offs. De eerste wedstrijd is vaak cruciaal, het bepaalt de dynamiek van de rest van de play-offs'', vertelde Gillet.

Union is de grootste kanshebber volgens de voormalige coach van RSCA Futures. ''De strijd om de titel zal spannend zijn, maar ik denk dat Union toch een beetje de favoriet zal zijn, ik zou zeggen 60/40 voor Union'', aldus Gillet.

Anderlecht speelt aankomende zaterdag tegen RWDM in de Jupiler Pro League.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.