Mond van Castro-Montes viel open: Snap niet dat Puertas vorig jaar niet speelde

Mond van Castro-Montes viel open: "Snap niet dat Puertas vorig jaar niet speelde"

7 maart - 09:02
5

In de strijd om de Gouden Schoen werd hij net afgetroefd door Toby Alderweireld, maar Cameron Puertas zou binnen een drietal maanden wel eens de trofee voor 'Profvoetballer van het Jaar' kunnen ontvangen. De assistenkoning van Union Saint-Gilloise schittert wekelijks op onze velden én in Europa. Ook Alessio Castro-Montes kon zijn ogen nauwelijks geloven.

De rechterflankspeler stapte vorige zomer over van KAA Gent naar Union. In het Dudenpark leerde hij de kwaliteiten van Puertas pas echt kennen. Niet verwonderlijk, aangezien de Spaanse Zwitser onder Karel Geraerts voornamelijk als invaller moest optreden. "Het is echt een geweldige speler. Ja, ik snap niet dat hij vorig jaar in Union niet speelde ...", vertelt Castro-Montes bij Croqueta, een podcast die zich vooral op het Spaanse voetbal richt.

Puertas zit momenteel aan vijf doelpunten en dertien assists in de Jupiler Pro League. Hij is de draaischijf van Union, al is Castro-Montes vooral onder de indruk van een andere gave. "Wat mij het meest verbaasd heeft bij hem, is dat hij ook zoveel loopt in een wedstrijd aan high intensity", merkt onze landgenoot met Spaanse roots op.

"Hij zegt soms dat hij er echt door zit op een bepaald moment in de wedstrijd, maar dan denk ik: Je bent drie keer aan het dribbelen, je hebt de bal verloren, gerecupereerd, terug dribbelen, terug verloren ... Dan is het misschien de tijd om even te bekomen", lacht Castro-Montes. Donderdagavond zal Union de allerbeste Puertas (en Castro-Montes) opnieuw kunnen gebruiken, wanneer Fenerbahçe langs komt in Brussel.